Hvad er symptomerne på langsynethed?

Er det nemt for dig at læse, hvad der står på skilte langt væk? Og kan du nemt genkende ansigter på afstand? Men er det svært for dig at læse det, der ligger lige foran dig? Så det kan være, at du er langsynet, hvilket også bliver kaldt for hypermetropi. Læs mere om langsynethed her.

Hvordan viser langsynethed sig?

Når det kommer til symptomerne på langsynethed, så kan disse variere i styrke alt efter den enkeltes synsfejl, alder og hverdag. Mange vil typisk opleve, at symptomerne bliver værre med alderen. Er du i tvivl om, hvad symptomerne på langsynethed er? Der er blandt andet disse tegn og symptomer:

  • Du har svært ved at se ting klart, som er tæt på
  • Dine øjne bliver trætte og anstrengte, når du læser eller lignende, som kræver fokus
  • Du får hovedpine som følge af overkompensering for at fokusere og stille skarpt
  • Du får smerter eller en brændende fornemmelse i øjnene

Hvis du oplever disse symptomer hos dig selv, så er det en god idé, at du søger hjælp. Det er vigtigt, at du kan se optimalt. Så hvis du oplever disse symptomer, bør du booke tid til en synstest hos en optiker. 

Du kan i de fleste tilfælde booke en synstest online, så du kan finde en tid, der passer godt ind i din kalender. Er du i tvivl om noget, kan du også tage forbi en optiker for at få noget vejledning og høre mere om, hvordan det hele foregår.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*